Letselschade, wat nu?

Advocaten voor ongevallen Blog

Advocaat inschakelen bij letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en problemen met de schuldige? Helaas komt dit maar al te vaak voor. Schade opgelopen op het werk, tijdens een ongeluk, maar geen vergoeding? Het is erg frustrerend en ook vaak strafbaar. Een advocaat inschakelen in de volgende stap. Natuurlijk kun je met veel vragen zitten over het inhuren van een advocaat bij letselschade. In deze blogpost geven wij antwoord op de meest gestelde vragen bij letselschade en het inschakelen van een advocaat.

Welke schade kan ik precies vergoed krijgen?

Bij letselschade kunnen verschillende posten vergoed worden. Veel mensen maken hier niet gebruik van of worden niet in het gelijk gesteld door de schuldige. Het is daarom zeker aan te raden om contact op te zoeken met een advocaat om zeker te zijn dat je krijgt waar je recht op hebt. Schadevergoeding bij letselschade kun je claimen bij: Inkomensschade Reiskostenvergoeding Kinderopvang Medische kosten Hulp in de huishouding smartengeld Een advocaat kan duidelijk inzicht geven welke vormen van schadevergoeding toepasbaar zijn bij jouw situatie. Op deze manier weet je wanneer je in jouw recht staat en worden en juridische stappen genomen door professionals.

Wat is smartengeld?

Vaak wordt er een bedrag aan schadevergoeding berekend dat als smartengeld gelabeld wordt. Wat is dit precies en hoe heeft dit invloed om jouw hoogte van deze schadevergoeding? Smartengeld is de uitkering van schadevergoeding wat gelabeld kan worden als geld voor immateriële pijn. Mentale pijn als gevolg van het letsel. Wanneer je door het letsel niet meer kunt werken en het toekomstperspectief. Het grof gezegd de prijs voor de mentale toestand waar je in belandt na het opgelopen letsel. De hoeveelheid smartengeld verschilt enorm per situatie. Een advocaat kan een duidelijke aanvraag doen door de opgelaten immateriële schade te berekenen.

Hoe lang duurt het voordat de schade wordt vergoed?

Dat is per zaak verschillend. Geeft de schuldige partij snel toe, dan wordt de schadevergoeding al snel uitbetaald. Wanneer het proces langer duurt en er geen overstemming gevormd is kan dit helaas een stuk langer duren. De juridische kosten worden vaak pas achteraf geïnd dus kun je wel gelijk al in contact komen met een advocaat om het proces te helpen. Pas wanneer er een overstemming bereikt is, wordt de schade vergoed. Een advocaat inschakelen bij letselschade is sterk aan te raden. Zo krijg je waar je recht op hebt en heb je hulp door een professional. Je staat er niet alleen voor en krijgt de beste hulp die er is. Zoek een advocatenkantoor bij jou in de buurt die kan helpen bij letselschade.

Voor meer informatie spreek met DROST Letselschade BV.

Delen

4 januari 2018

Monique schrijft over het recht

Hallo, Ik ben Monique en ik ben deze blog begonnen omdat er veel onduidelijkheden over het recht op kinderalimentatie zijn. Veel mensen weten niet hoe ze dit formeel moeten regelen, hoe ze kunnen laten berekenen op welk bedrag zij recht hebben, etc. etc. Op internet is hier erg veel over te vinden, maar elke persoonlijke situatie is anders. Ik hoop dat we via deze blog met elkaar kunnen praten over hoe dit bij iedereen gegaan is en hopelijk kunnen wij elkaar op deze manier met tips en trucs helpen. Een scheiding kost veel energie en geld en als we het dan via deze blog wat makkelijker voor elkaar kunnen maken, zou dat fijn zijn!