Een advocaat strafrecht: juridische steun op maat

Juridische dienstverlening Blog

Situaties waarin juridisch advies en hulp van een strafrechtadvocaat van pas komt

Soms raak je als particulier of ondernemer, meestal op een ongelegen moment, in een vervelende juridische affaire verzeild. Je bent op straat mishandeld, een van je werknemers heeft fraude gepleegd of er is sprake van (vermeend) grensoverschrijdend gedrag waar jij bij betrokken bent. Mensen die dit overkomt en voor het gerecht gesleept worden, zijn vaak even helemaal de kluts kwijt. Logisch, want je persoonlijke waardigheid wordt aangetast, zeker als jij degene bent die als verdachte wordt aangemerkt. Direct een advocaat strafrecht contacteren voor juridische ondersteuning is dan absoluut aan te raden. Maar het kan ook zijn dat je zelf een zaak wilt aanspannen. Ook dan is een advocaat strafrecht inschakelen een aanrader. Een goede advocaat helpt zijn cliƫnten namelijk om hun recht te halen binnen de kaders die juridisch zijn vastgelegd.

Wat kan een advocaat strafrecht allemaal voor je doen?

Ben je aangeklaagd voor een strafbaar feit en schakel je een strafrecht advocaat in, dan heb je om meerdere redenen de juiste beslissing genomen. Iedereen heeft recht op een advocaat in strafzaken. Dus mocht je onvoldoende vermogen hebben, dan is het inschakelen van een pro deo advocaat altijd aan te raden. De betreffende advocaat gaat eerst met je in gesprek en vraagt in de beginfase het strafdossier op. Hierbij kijkt hij naar de aanwezige bewijsstukken en de ruimte die er is voor het bepleiten van jouw zaak. Mocht je zelf een aanklacht willen indienen, dan beoordeelt de strafrechtadvocaat of er mogelijkheden liggen om jouw gelijk te halen. Is er voldoende bewijs? En is dit bewijs hard te maken? Omgekeerd zal een advocaat in strafrechtzaken in het geval van een aanklacht tegen jou beoordelen welke bewijzen of argumenten gebruikt kunnen worden in de rechtszaal. Dit advies en de betrokkenheid van een advocaat is cruciaal voor de slagingskansen die een rechtszaak heeft. Je kunt ook jezelf verdedigen om kosten te besparen, maar de kans op het verliezen van een rechtszaak is dan aanzienlijk groter. Fijn aan een ervaren advocaat is bijvoorbeeld dat hij of zij precies weet welke verzoeken en wensen ingediend kunnen worden bij de officier van justitie en welke regels en tijdpaden hiervoor gelden. Zo kan een advocaat je helpen om getuigen in te schakelen die jouw gelijk bepleiten en jouw zaak ondersteunen.

Neem nu via internet contact op met een ervaren advocaat voor jouw zaak

Of je nu een pro deo advocaat zoekt of een erkende advocaat zelf moet bekostigen: het is van belang om een goede strafrechtadvocaat in te schakelen. Bekijk nu online wat de mogelijkheden zijn en maak een afspraak voor juridische hulp op maat.  

Delen

9 juni 2020

Monique schrijft over het recht

Hallo, Ik ben Monique en ik ben deze blog begonnen omdat er veel onduidelijkheden over het recht op kinderalimentatie zijn. Veel mensen weten niet hoe ze dit formeel moeten regelen, hoe ze kunnen laten berekenen op welk bedrag zij recht hebben, etc. etc. Op internet is hier erg veel over te vinden, maar elke persoonlijke situatie is anders. Ik hoop dat we via deze blog met elkaar kunnen praten over hoe dit bij iedereen gegaan is en hopelijk kunnen wij elkaar op deze manier met tips en trucs helpen. Een scheiding kost veel energie en geld en als we het dan via deze blog wat makkelijker voor elkaar kunnen maken, zou dat fijn zijn!