Mediation

Familie- en scheidingsadvocaten Blog

Verliefd, verloofd en getrouwd. Ze leefden nog lang en gelukkig... Helaas geldt dit niet voor iedereen. Veel huwelijken eindigen tegenwoordig helaas in een scheiding. Vroeger was dat heel anders. Mensen bleven toen toch bij elkaar, maar tegenwoordig gaan mensen uit elkaar als zij niet meer gelukkig zijn. Maar dit hoeft niet. Soms zijn mensen elkaar even kwijt en moeten zij elkaar weer vinden. Mediation kan hier heel goed bij helpen. Op deze manier kan een scheiding voorkomen worden en leefden zij inderdaad nog lang en gelukkig. 

Voor wie is mediation? 

Mediation is eigenlijk voor iedereen die een relatie heeft. Je hoeft dus niet perse getrouwd te zijn. Als je samenwoont en het gaat even niet meer zo lekker, dan kan je ook bij een mediator terecht. Maar je hoeft echter geen liefdesrelatie te hebben. Het kan ook om bijvoorbeeld een werkrelatie gaan. Iedereen die een relatie, in welke vorm dan ook, heeft en een conflict met de andere partij heeft, kan gebruik maken van mediation.   

Wat wordt er gedaan bij mediation? 

De beide partijen gaan samen met de mediator in gesprek. Hij of zij probeert met jullie het probleem boven tafel te krijgen. De mediator is onpartijdig. Hij of zij zal met jullie in gesprek gaan en zo proberen om tot een oplossing te komen. Als het om een conflict in de werksfeer betreft, kan er bijvoorbeeld gezocht worden naar een middenweg. Jullie moeten beiden wat water bij de wijn doen en kunnen dan toch weer samen verder. Als het gaat om een probleem in de relatiesfeer, dan is het vaak iets minder simpel. Als bijvoorbeeld een van jullie beiden niet meer zo gelukkig is, dan wordt er gezocht naar de oorzaak hiervan. Wellicht kan deze redelijk eenvoudig aangepakt worden. Veel mensen die al lang samen zijn, groeien uit elkaar, omdat zij simpelweg geen leuke dingen meer samen doen. De mediator zal dan voorstellen om samen een weekendje weg te gaan of een keer te gaan uit eten. Op deze manier hoopt de mediator dat de vonk toch weer overslaat en jullie samen verder kunnen gaan. Mocht het uiteindelijk toch echt niet meer werken tussen jullie. Dan kan de mediator jullie ook helpen met de daadwerkelijke scheiding. Ook in dit proces zal hij of zij onpartijdig zijn en de beste mogelijkheden voor jullie allebei bekijken en aanbieden.   

Waar vind je iemand die kan helpen met mediation? 

In nagenoeg elke woonplaats zijn mediators van kantoren zoals Mantel & Overtoom Notarissen te vinden. Je kunt een gratis kennismakingsgesprek voeren om te kijken of er een klik is. Zo kan je heel eenvoudig de mediator kiezen die het beste bij jullie past.   

Veel succes!

Delen

25 september 2018

Monique schrijft over het recht

Hallo, Ik ben Monique en ik ben deze blog begonnen omdat er veel onduidelijkheden over het recht op kinderalimentatie zijn. Veel mensen weten niet hoe ze dit formeel moeten regelen, hoe ze kunnen laten berekenen op welk bedrag zij recht hebben, etc. etc. Op internet is hier erg veel over te vinden, maar elke persoonlijke situatie is anders. Ik hoop dat we via deze blog met elkaar kunnen praten over hoe dit bij iedereen gegaan is en hopelijk kunnen wij elkaar op deze manier met tips en trucs helpen. Een scheiding kost veel energie en geld en als we het dan via deze blog wat makkelijker voor elkaar kunnen maken, zou dat fijn zijn!